Etichete

IMG_1447248199464

“Dacă ai putea să-ţi vezi viaţa ta de la început la sfârșit, ai schimba ceva?” întrebare din filmul Arrivals (2016).

Nu pot ghici cum se va desfășura viaţa mea de acum încolo dar știu ce am trăit până acum. Unii oameni se vor eschiva și vor răspunde că și-au acceptat trecutul sau că sunt mulţumiţi cu deciziile pe care le-au luat și nu ar schimba nimic. Eu am să fiu sinceră. M-aș schimba pe mine într-o perioadă în care am uitat că eu sunt cea mai importantă din viaţa mea. Știm cu toţii când iubim uităm de noi și ne focusăm doar pe persoana iubită. Această atenţie obsesivă te secătuiește de energie, te face să pierzi controlul asupra propriei tale vieţi.

Viaţa mea, dragostea mea, timpul meu i-l dedicam cuiva care nu preţuia suficient din ceea ce primea. Poate că primea mai mult decât avea nevoie, poate că eram eu prea darnică, prea dornică să-i arăt cât de mult îl iubesc.

Această agonie a durat ceva timp… timp pe care nu aveam să-l mai recuperez niciodată, timp în care am primit atenţie cu ţârâita ca atunci când te uiţi la clepsidră să se scurgă nisipul. Deși au fost mai multe tentative să mă desprind de el, era încă ceva ce mă ţinea atât de legată. Sentimentele erau prea puternice, amintirile, răbdarea sau poate că încă nu-mi pierdusem în totatlitate  speranţa. Eram sigură că voi reuși să mă facă să fiu cea mai importantă din viaţa lui. Nu s-a întâmplat asta ci lucrurile se degradau din ce in ce mai mult. M-am trezit într-o dimineaţă și mi-am dat seama că timpul lui s-a scurs. Am început să fac ordine în gânduri, să mă eliberez de amintiri și încet, încet mi-am recăpătat viaţa mea.

Ce dulce a fost reîntâlnirea cu mine, ce multe aveam să descopăr despre mine, cât de frumoasă mă vedeam de data asta prin ochii mei, cât de puternică deveneam zi de zi.

Acea zi a fost un nou început, o nouă șansă la viaţă, o nouă iubire ce aveam să o port cu mine zi de zi!

Dacă nu aș fi lăsat să se întâmple asta nu m-aș mai fi iubit atât de mult acum. Pentru că noi oamenii dar mai ales femeile iubim până la disperare și când ne pierdem speranţele ne recuperăm sufletele!

Sufletul meu este cu mine azi, al tău unde l-ai lăsat?