Etichete

received_277621209417955

“Deci: este cel mai greu lucru în viaţă să fii mamă…dar este și cel mai frumos sentiment de care trebuie să vă bucuraţi.”

Cuvintele unei mame eroine. O mamă ce nu ne-a reproșat niciodată câte sacrificii a făcut pentru noi.

Nu sunt mamă dar am observat mamele în jurul meu și am văzut cu câte iubire, dăruire, pasiune, dedicaţie, luptă, sacrificiu, își fac această “meserie”.

Mămico să știi că te-am văzut când nu puteai închide un ochi din cauză că nu știai nimic de noi, că nu puteai să mănânci pentru că noi nu eram bine, că te topeai de dorul nostru, că te sufocai în lipsa noastră, că făceai atat de panică dacă nu dădeai de una de noi, că îţi treceau toate gândurile negre că te rugai ca noi să fim bine, să ajungem în siguranţă acasă.

Mămico te-am văzut și am asistat uneori neputincioasă la nedreptăţile ce ţi s-au făcut. Mămico atunci juram că nu am să te rănesc sau să te dezamăgesc niciodată, dar am făcut-o iar tu m-ai iertat ca și când nu s-a întâmplat nimic.

Mămico eu ţi-am simţit suferinţa, dar nu am știut cum să ţi-o alin. Am încercat să-ţi șterg lacrimele de pe obraji dar când mă apropiam de tine, tu de fiecare dată îmi zâmbeai. Mămico am vrut să-ţi fiu scut pentru cuvinetele urâte și reproșurile pe care le-ai primit din cauza noastră, dar nu am reușit.

Mămico aș fi vrut ca timpul să nu-ţi lase urme pe corp, pe chip, din cauza noastră.

Mămico iartă-mă că nu îmi fac timp să îţi arăt cât de mult te iubesc și te preţuiesc.

Dar să știi că:

 

Nimeni nu ne-a protejat mai mult decât ai făcut-o mătale.

Nimeni nu ne-a oferit mai mult fără să ceară nimic la schimb.

Nimeni nu ne-a purtat mai mult în suflet.

Nimeni nu ne-a iubit mai mult.

Nimeni nu și-a sacrificat propria fericire.

Nimeni nu și-a abandonat visele pentru noi.

Nimeni nu se va mai încrede mai mult în noi decât ai făcut-o mătale.

Nimeni nu te va egala în niciun fel.

Nu de puţine ori mămico ne-ai zis că cea mai mare fericire suntem noi, că noi suntem împlinirea ta sufletească, bogăţia, palatele și diamantele nu se pot egala cu ceea ce simţi pentru noi.