some-old-radios-in-a-big-pile-1470071419-article-0[1]

Astăzi 13 Februarie într-o zi ghinionistă de Marţi, Sărbătorim Ziua Mondială a Radioului.

 

Puţini dintre noi mai au un radio în casă, le-am înlocuit pe toate cu ipod-uri, telefoane și tablete performante.

Pe vremea mea… cum ar zice bunica, radioul răsuna ograda iar știrile intrau în casă tot prin intermediul lor.

Am frumoase amintiri de pe vremea Radioului. La bunici nu aveam acces la televizor așa că unica sursă de informaţie pe lângă librăria din sat, rămânea radioul. Cine nu-și amintește de vocea de la radio ce ne anunţa ora exactă? Aici Radio România Actualităţi este ora 13.

La Radio ascultam și povestea de seară, nu lipseau emisiunile cu dedicaţii, top-ul celor mai iubite cântece românești. Tot prin intermediul radoiului am făcut “cunoștiinţă” cu cei mai iubiţi interpreţi de muzică ușoară și populară.

Îmi amintesc de zilele ploioase ce le petreceam în casă dansând și fredonând melodiile de la Radio: Jessica Jay-Casablanca, Mr. President- Coco Jambo, Kaoma-Lambada, Vengaboys- Shalala, Los del Rio-Macarena, Ricky Martin-Livin La Vida Loca, Aqua- Barbie Girl, Garcia-Bamboleo iar lista ar fi prea lungă) deși nu înţelegeam nimic din ceea ce cântau ei aveam pentru fiecare în parte o coregrafie relizată de noi.

Vă mai amintiţi de casetele îngregistrate pe casetofon?

Atunci nu se inventase încă WII și nici termenul de karaoke nu îmi era cunoscut.

În dimineţile cu soare ne luam radoiul încărcat cu baterii și repetam în curtea școlii dansul pentru Serbarea de final de an. Dansam până ne juleam genunchii și rupeam papucii. Ne udam cu apă la ciușmeaua din sat și alergam desculţi prin praf.

Câtă fericire încăpea în sufletul unui copil! Câte melodii știam și cu câtă poftă trăiam viaţa!

Radioul mi-a dat șansa să “deschid cutia pandorei”. Mi-a stârnit curiozitatea și hrănit imaginaţia!