1538233274272[1]

Așa cum v-am promis săptămâna trecută, revin cu povești de la Malul Mării.

Vara anului 2008 avea să-mi ofere o nouă experienţă: Au Pair în Modica, Sicilia, Italia. Pentru cei ce nu știu, Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediteraneană. Din această experienţă am învăţat foarte multe dar am să revin într-un alt articol despre acest subiect.

Dacă nu aţi ajuns în Sicilia până acum, trebuie neaparat să o faceţi. Pe lângă plajele minunate, nisipul fin și marea ce concurează cu cerul în culoare, bucătaria Italiană în specială cea Siciliană este minunată.

Pentru mine Italia a devenit a doua casă. Aveam să-mi petrec toate vacanţele de vară din perioada studenţiei.

Activităţi pe care le poţi face la mare inclusiv cu copii: picnic pe plajă, volei, hoina, maraton, castele de nisip, ședinţă foto, acoperirea corpului cu nămol, scufundări, înot, (sub supravegherea unui adult), pluta, de văzut Apusul, citit cărţi, degustări de îngheţată, mesaje pe nisip, concurs de recitat și scris poezii, de urcat pe stânci, o plimbare cu barca, de cules scoici, de cules gunoaiele de pe plajă, degustează o limonadă la o terasă amenajată pe plajă.

În vara anului 2010 absolvisem Facultatea, așa că am continuat tradiţia și am revenit la Costinești. De data aceasta doar împreună cu sora mea. Întâmplarea a făcut să ne cazăm în același loc din vara anului 2007 și bineînţeles am mers încă odată la Mega Discoteca Tineretului. Deși plecasem doar noi două, ne-am împrietenit cu un alt grup de studenţi, în căutare de aventură.

La sfârșit de octombrie 2013, aveam să petrec un concediu de câteva zile în Atena. Bineînţeles că nu am ratat plaja din Atena și uite așa am mai trecut pe listă o altă mare, Marea Egee. Atât clima cât și plaja este asemănătoare cu cea din Italia.

În vara anului 2014 aveam să revin la Marea Neagră, dar de această dată aveam să alegem o altă staţiune: Mamaia. Este o staţiune de lux, cu preţuri la cazări exorbintante și nu mulţi oameni din România își pot permite. Noi (eu și cu alte două prietene) ne-am permis să închiriem o cameră într-un pod, ce arăta ca o coștereaţă. Nu ne-a interesat luxul pentru că ziua dormeam pe plajă iar noaptea ne-o petreceam în club. Am preferat să păstrăm bănuţii pentru alte distracţii. Aventura a fost pe cinste.

La început de octombrie 2014 începeam o nouă aventură. Îmi place să vă ţin în suspans!

Sper că v-au plăcut micile recomandări din acest articol! Dacă nu aţi citit articolul anterior îl găsiţi accesând acest link: https://talismanulfericirii.wordpress.com/

Ne întâlnim și în următoarea săptămână!

Deci dacă este weekend ni se face:

#DoR de ducă

 

P.S: Colaj realizat cu poze din arhiva personală. Marea Mediteraneană și Marea Egee.