Etichete

Iarna își intră în drepturi și vrei nu vrei trebuie să te supui. Primele amintiri cu iarna pornesc cu mulţi ani în urmă când urmăream entuziasmată fulgii de nea. A urmat uimirea mea când am atins zăpada era atât de pufoasă, fină mai ceva ca zahărul Cristal. Cum aș putea să uit vreodată cum alergam la săniuș cu sania în braţe, cum făceam trenuleţul, cum bulgării de zăpadă zburau deasupra capului nostru, cum pașii noștri lăsau urme prin zăpadă. Îmi erau dragi oamenii de zăpadă cu oală de tinichea pe cap, cu morcov pe post de nas și mătură pe post de braţe. Priveam ţurţurii și mă întândeam până la maxim ca să-i prind cu mâna. De unde aveam atâta curaj să merg pe gârlă în loc de patine aveam ciolofan legate de picioare. Îmi erau dragi satele acoperite în zăpadă în alb imaculat, se vedea în fumul negru cum în depărtare se risipea.

Clopoţei zurgălii trași de cai zglobii la căruţă, copii îmbujoraţi cu sacoșa plină de colaci.

Totul era de vis, de parcă un pictor iscusit turnase zahăr peste sat.

Iarna avea să nu pună și răbdarea la încercare când trebuia să faci potecă să mergi până la școală. Penele dese de curent ne determina să citim la lumânare.

Când am devenit liceeană, era o lege nescrisă în aţi arăta dragostea prin bătaia cu zăpadă. Fetele erau prinse în braţe și acoperite sub zăpadă.

Un alt obicei mai frumos mi se părea 8 Martie când cavalerii își scuturau cojocul de zăpadă și de sub el scoteau primii ghiocei.

Îmi place iarna în doi, pentru că după o bătaie bună cu zăpadă, după ce retrăim din nou copilăria, nu ne rămâne decât să ne lipim trupurile îngheţate și să ne iubim până simţim că din palmele noastre ies aburi.

Îmi place iarna cu tine că împărţim aceași plapumă, ne ascundem de lume și ne delectăm cu filme romantice. Depănăm aminitiri la o cană cu vin fiert și la focul unui șemineu ne jurăm iubire.

Cea mai frumoasă iarnă a fost cea care Dumnezeu a făcut să te întâlnesc. Tu ești darul cel mai scump de pe lume.

Știa oare Dumnezeu că am să te iubesc atât de mult?

Iarna mi-a lăsat în suflet amintiri ce am să le port cu mine toată viaţa.