old-book-2256073_960_720

Înţelepciunea este abilitatea de a percepe care sunt cele mai bune scopuri. Înţelepciunea este puterea de a percepe care este cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci.

Nu trebuie să te placă toată lumea, ci este important să te placi tu pe tine… fii tu însuţi, fii original, fii creativ și trăiește-ţi povestea personală.

“Nu am dat greș. Pur și simplu am descoperit 10000 căi care funcţionează.” Thomas Edison

În spatele fiecărei femei de succes este ea însăși.

Tu ești scenaristul vieţii tale, așa că poţi să alegi în fiecare clipă să rescrii povestea ta.

“Definiţia nebuniei este să faci mereu același lucru așteptând rezultate diferite. Nu mai faceţi ceea ce nu merge și căutaţi ceva nou de făcut.” Robert T. Kiyoski

Acceptă schimbarea și lasă-te purtat de ea, pentru că doar astfel poate să existe evoluţia.

Fiecare om devine atât cât își dă voie să creadă că poate deveni.

Evident, nu este realist să fim fericiţi tot timpul, însă este la fel de ilogic să fim triști sau supăraţi pentru perioade lungi de timp.

“Nu te minţi singur. Cel care se minte pe sine și-și pleacă urechea la propriile sale minciuni ajunge să nu mai deosebească adevărul nici în el, nici în jurul lui, să nu mai aibă respect nici pentru sine, nici pentru ceilalţi!” Anton Cehov

Nu te chinui să ieși în evidenţă și să-ţi faci prezenţa remarcată, ci trăiește în așa fel încât oamenii să-ţi simtă lipsa atunci când nu ești și, astfel, să îi lași pe ei să vină spre tine…pentru că doar aceasta este certificarea adevăratei tale valori.

Viaţa ta îţi aparţine și ești singurul responsabil de ceea ce accepţi sau refuzi să facă parte din viaţa ta.

Oamenii percep fericirea ca pe un obiectiv de atins undeva în viitor. Fii fericit acum și vei găsi fericirea oriunde vei merge.

Unul din secretele fericirii constă în controlul emoţiilor negative. Felul în care reacţionăm la neplăceri și starea noastră sufletească sunt strâns legate.

Fiecare om are un punct de vedere, însă este bine să ne aducem aminte că nu este decât un “punct” într-un univers infinit de posibilităţi.

Nu există o reţetă a fericirii universal valabilă, așa că responsabilitatea ta să afli ce anume te face fericit, care sunt dorinţele și nevoile tale și apoi să-ţi orientezi viaţa înspre satisfacerea lor.

Fragmente din cartea:

Iubire, relaţii și viaţă- Reflecţii de Dr. Ursula Yvone Sandner